Ce este vopseaua ecologica si la ce se foloseste?

Ce este vopseaua ecologica si la ce se foloseste?

Ati auzit vreodata de vopsea ecologica ? Cu siguranta da, si poate ca nu iti este foarte clar despre ce este vorba. Ei bine, spre deosebire de vopselele conventionale, care contin particule nocive derivate din produse chimice, vopseaua ecologica este realizata din produse naturale de origine minerala sau vegetala nepoluante.

Este ideal pentru acele persoane care sunt preocupate de grija pentru mediu si care acorda o atentie deosebita sanatatii familiei. Daca esti interesat de ideea de a obtine un decor ecologic deosebit , continua sa citesti pentru ca te va interesa...

Ce este vopseaua ecologica?

Pentru fabricarea vopselelor conventionale se folosesc produse chimice, sintetice, derivate din petrol si metale grele. In schimb, la fabricarea vopselelor ecologice se folosesc uleiuri vegetale precum semintele de in, rasina din scoarta copacilor, pigmenti naturali, printre altele...

In cadrul caracteristicilor vopselei ecologice trebuie sa spunem ca nu contin substante toxice. Producatori precum Reveton, unul dintre cei mai importanti jucatori mondiali in sectorul vopselei decorative, ofera o mare varietate de produse, toate cu certificat de nontoxicitate si certificat de emisii in aer din interior (acestea sunt vopsele care nu polueaza aerul din interior, ideal pentru camere de vopsit si locuieste-le imediat).

Trebuie sa avem in vedere ca pictura ecologica a existat dintotdeauna. Cu secole in urma, vopselele erau 100% naturale si erau facute din ceea ce omul a gasit in natura. Apoi, odata cu Revolutia Industriala din secolul al XVIII-lea, au inceput sa fie fabricate vopselele conventionale.

La ce se foloseste vopseaua ecologica?

Vopselele ecologice ofera aceleasi beneficii ca si cele conventionale, atat pentru interior, cat si pentru exterior. Cu ani in urma, de exemplu, era greu sa gasesti vopsele plastice ecologice. Din fericire, astazi putem gasi vopsea ecologica colorata pe piata . Si nu numai asta, putem gasi si lacuri, lacuri si alte produse pentru tratarea atat a peretilor, cat si a lemnului.

Vopselele ecologice sunt potrivite atat pentru interior, cat si pentru exterior. Exista produse pentru pereti si, de asemenea, o mare varietate de produse pentru tratarea lemnului. Adevarul este ca putem picta o casa intreaga , in interior si in exterior, cu acest tip de vopsea.

Podele din bambus: O alegere ecologica, practica si decorativa Te-ar putea interesa si: Podele din bambus: O alegere ecologica, practica si decorativa

 Aplicarea acestui tip de vopsea este similara cu cea a vopselelor clasice. Este doar o chestiune de a urma instructiunile producatorului. Interesant este ca nepoluand aerul o incapere vopsita cu vopsea ecologica poate fi locuita mult mai devreme decat daca am face-o cu alt tip de produs.

 Cum sa stii daca un produs este ecologic?

Pentru a afla daca un produs este ecologic, trebuie sa cautam  Ecolabel sau European Ecological Label, care are un logo care il identifica:

Produsele care au aceasta eticheta, a caror etichetare este voluntara, sunt concepute pentru a reduce impactul asupra mediului. Ideea este de a oferi consumatorului informatii exacte despre produsele certificate. Trebuie remarcat faptul ca, desi etichetarea este voluntara, produsul trebuie sa treaca printr-un proces de certificare si audit .

Avantajele vopselei ecologice

Acest tip de vopsea are mai multe avantaje sau beneficii, dintre care se remarca urmatoarele:

  • Fiind pe baza de apa, sunt vopsele inodore . Acest lucru este foarte important, mai ales pentru cei cu o toleranta scazuta la mirosurile puternice de la vopselele conventionale.
  • O particularitate a vopselelor ecologice este ca sunt poroase si respirabile. Acest lucru permite peretilor sa respire si umezelii sa se evapore. Aceasta caracteristica ne impiedica sa avem probleme cu mucegaiul si ciuperca.
  • Este ignifug, iar acest lucru se datoreaza faptului ca la fabricarea sa nu se folosesc produse toxice sau derivati din petrol. In plus, nu degaja gaze toxice care ar putea situa situatia intr-un scenariu nefericit de incendiu.
  • Respecta mediul inconjurator si sunt sustenabile si asta pentru ca indeplinesc anumite standarde in procesul de fabricatie.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Ce este vopseaua ecologica si la ce se foloseste?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×