Sfaturi pentru a reduce consumul de energie electrica

Sfaturi pentru a reduce consumul de energie electrica

Sigur stii toate trucurile pentru a economisi energie electrica? In acest articol vom cunoaste zonele casei cu cel mai mare consum de energie pentru a le detecta si a reduce platile lunare de energie.

Inainte de a incepe va rugam sa faceti urmatoarele, opriti si deconectati toate electrocasnicele pe care le aveti in casa, nu va faceti griji, pentru ca o veti face o singura data, acum mergeti la contorul electric de lumina, iar roata de masurare trebuie sa ramana stationara, daca nu, este foarte probabil sa existe o scurgere de energie nedetectata, daca totul este corect, puteti incepe sa aplicati aceste sfaturi importante:

Economisiti energie electrica in bucatarie

Fiind frigiderul un electrocasnic care este conectat permanent 365 de zile pe an si 24 de ore pe zi, este foarte posibil ca acesta sa devina cel mai mare consumator de energie electrica din intreaga casa , pentru a minimiza consumul trebuie sa faci urmatoarele:

 • Reglati termostatul intr-o pozitie intre doua si trei atunci cand locuiti in zone cu clima temperata, daca locuiti in zone calde sa spunem peste treizeci de grade Celsius puteti creste puterea cu unul sau doua numere mai mari.
 • Alte sfaturi pentru a minimiza consumul de energie al frigiderului sunt: ​​nu puneti niciodata alimente fierbinti in frigider, asigurati-va ca sigiliile magnetice de pe usa se potrivesc bine pentru a preveni scaparea microclimatului intern, mentinand astfel temperatura setata mai mult timp fara efort suplimentar de la masina..

Economisiti energie in camera

 • Schimbati becurile lampilor de tavan si de masa cu becuri economice, daca va place lumina galbena sau numita si „calda” le puteti gasi si in spirala (rasucire) sau in tuburi, exista si becuri fluorescente pe piata care au aspectul becurilor clasice care se incalzesc sau incandescente, deci nu exista niciun motiv sa nu le schimbi.
 •  Daca aveti o camera in care ati aplicat vopsea in tonuri inchise, aceasta elimina iluminarea din zona, este timpul sa o reinnoiti cu culori deschise si luminoase, astfel incat sa nu mai fie necesar. a aprinde luminile pana noaptea tarziu.noapte.
 • Plafonierele au, de obicei, mai multe corpuri de iluminat, este mai bine sa optati pentru utilizarea lampilor de podea sau de masa care folosesc doar o focalizare.
 • In camera dvs. de zi ar trebui sa va conectati echipamentele de sunet si televizoarele numai atunci cand urmeaza sa le utilizati, evitati sa le lasati in standby sau in asteptare.
 • Daca utilizati echipamente de aer conditionat, reglarea termostatului este primul pas pentru a economisi energie electrica, plasati-l intre 16º centigrade iarna si 26º centigrade vara (aproximativ), sigilati si orificiile unde este posibila o scurgere de aer, cum ar fi ferestre si usi cu silicon (se recomanda aplicarea de silicon la rece).
 • Asezati plante langa ferestrele camerei pentru a oferi umbra si pentru a opri trecerea vantului iarna.

Economisiti energie in spalatorie si in camera de calcat

5 remedii la domiciliu pentru a indeparta ecologic petele de rugina Te-ar putea interesa si: 5 remedii la domiciliu pentru a indeparta ecologic petele de rugina
 • Stim cu totii ca fierul de calcat este un mare consumator de energie de aceea incercam sa-l folosim cat mai putin, totusi, poti economisi energie daca in loc sa calcam zilnic o facem o data pe saptamana, de exemplu, faptul de a intoarce porneste si stinge Fierul de calcat consuma mai multa energie decat daca il tii o vreme.
 • Alte trucuri bunicilor sunt, de exemplu, deconectarea fierului de calcat atunci cand avem deja o haina lasata de calcat pentru a profita de caldura acumulata.
 • Profita de capacitatea masinii tale de spalat rufe pentru a aseza toate hainele pe care trebuie sa le speli, evita sa speli cateva sau mai multe sedinte pe saptamana.

Amintiti-va ca reducerea consumului de energie electrica in casa dvs. va ajuta la reducerea platilor lunare cu pana la 50%, ceea ce are ca rezultat economii anuale mari pentru dvs., veti ajuta si mediul, asa ca puneti-va la treaba si incepeti sa aplicati toate sfaturile.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Sfaturi pentru a reduce consumul de energie electrica

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×