Misterul dorinței: care sunt cauzele scăderii libidoului în menopauză

Misterul dorinței: care sunt cauzele scăderii libidoului în menopauză

Sursa foto: freepik.com

Viața sexuală ține de intimitatea fiecărui cuplu, dar acest lucru nu înseamnă că este un subiect tabu. Mai ales în perioada menopauzei, femeile se confruntă cu scăderi ale libidoului, așa că este bine să știi care sunt cauzele și cum să remediezi această situație. Află în continuare ce se întâmplă cu organismul tău la menopauză și ce este de făcut pentru recâștigarea apetitului sexual!  

Ce este libidoul și cum se modifică la menopauză?

Libidoul reprezintă dorința sexuală și este influențat de o varietate de factori psihologici, emoționali și biologici. Aspectele biologice ale libidoului sunt adesea legate de nivelurile hormonilor sexuali feminini și masculini (estrogenul, progesteron, testosteron).

La menopauză, se observă un libidou scăzut la femei, din cauza schimbărilor hormonale semnificative ce au loc în această perioadă. La perimenopauză și după instalarea menopauzei, nivelurile de estrogen și progesteron scad semnificativ. Această transformare majoră determină reducerea nevoii de sex și cauzează probleme de intimitate în cuplu.

Scăderea estrogenului poate afecta fluxul sanguin și lubrifierea vaginală, făcând activitatea sexuală inconfortabilă sau chiar dureroasă, ceea ce poate reduce dorința sexuală. De asemenea, schimbările hormonale pot influența starea de bine emoțională, provocând schimbări de dispoziție sau anxietate, care, la rândul lor, afectează libidoul.

Care sunt cauzele scăderii libidoului în menopauză?

Creșterea în greutate și schimbările de aspect ale corpului duc la scăderea stimei de sine și, implicit, la diminuarea dorinței sexuale. Factorii emoționali și de stres au rol important în reducerea apetitului pentru sex. Modificările de dispoziție, anxietatea, depresia, stresul sau problemele de somn pot contribui la scăderea libidoului. 

În plus, alte simptome ale menopauzei, cum ar fi transpirațiile nocturne și insomniile pot contribui la oboseală și la scăderea interesului pentru activitate sexuală. Cu toate acestea, experiența menopauzei variază de la o persoană la alta, iar impactul asupra libidoului variază considerabil. Unele femei pot observa o scădere a interesului pentru sex, în timp ce altele experimentează o creștere a dorinței sexuale, datorită eliminării fricii de sarcină sau a altor factori inhibitori.

Cele 5 sfaturi ale expertilor de care aveti nevoie pentru a va ingriji parul vara Te-ar putea interesa si: Cele 5 sfaturi ale expertilor de care aveti nevoie pentru a va ingriji parul vara

Nu în ultimul rând, anumite probleme de sănătate sau medicamentele prescrise pentru acestea au impact asupra libidoului. Bolile cronice, diabetul, hipertensiunea sau medicamentele antidepresive pot duce la scăderea dorinței sexuale. Cauzele scăderii libidoului în menopauză sunt multiple și complexe, inclusiv factori hormonali, fizici, emoționali și de sănătate. Este important să îți cunoști corpul și să te adresezi unui medic specialist, dacă observi modificări semnificative în dorința sexuală.

Opțiuni de tratament pentru îmbunătățirea libidoului în menopauză

Tratamentele pentru gestionarea efectelor menopauzei asupra libidoului includ terapii de substituție hormonală (TSH), lubrifianți și hidratante vaginale pentru a îmbunătăți disconfortul în timpul actului sexual, precum și consiliere sau terapie sexuală pentru a aborda problemele emoționale sau de relație. Este important să consulți medicul specialist despre opțiunile de tratament disponibile.

Ia în considerare tratamentele naturiste, precum DR. LIBIDO - supliment alimentarcare conține un complex bogat de substanțe, pentru o mai bună funcționare a organismului feminin. Astfel, revigorezi dorința sexuală și domolești furtuna  hormonală din perioada menopauzei. Dr. Libido conține ingrediente 100%  naturale și pure, pentru o viață activă, pozitivă, plină de pasiune.

Cum să menții activă viața sexuală la menopauză: sfaturi și recomandări

Comunicarea deschisă cu partenerul reprezintă un aspect important pentru menținerea unei vieți sexuale active în timpul menopauzei. Discuțiile deschise despre dorințele și nevoile sexuale, precum și despre posibilele probleme care pot apărea ajută  la menținerea unei relații sănătoase și fericite. În acest sens, terapia de cuplu reprezintă o opțiune excelentă, la orice vârstă.

Un stil de viață sănătos are impact pozitiv asupra libidoului. Acesta include o alimentație echilibrată, exerciții fizice regulate și odihnă nocturnă de calitate. Renunță la fumat și limitează consumul de alcool. Urmează sfaturile prezentate și alege tratamentele potrivite pentru organismul tău. Bucură-te de viața de femeie la menopauză, fără exces, cu succes!


3,00 (1 vot)

Nu sunt Comentarii la Misterul dorinței: care sunt cauzele scăderii libidoului în menopauză

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×