Bioconstructiile: Ce sunt aceste case ecologice si ce materiale sunt utilizate?

Bioconstructiile: Ce sunt aceste case ecologice si ce materiale sunt utilizate?

Conceptul de bioconstructie este destul de nou, dar adevarul este ca suntem preocupati de problema mediului, a poluarii si a incalzirii globale de mult timp. In zilele noastre, se progreseaza din ce in ce mai mult catre o lume durabila cu idei de genul acesta, cu case facute ca bio-constructii.

Urmeaza sa vedem ce este acest concept de bioconstructie, in ce constau aceste case ecologice si de ce sunt o idee buna in care sa investim daca cautam inspiratie pentru a construi o casa. Modelele actuale sunt cu adevarat functionale si au o estetica grozava.

Ce este o bioconstructie?

Casa ecologica

O bioconstructie este o cladire, o unitate sau o locuinta care a fost construita folosind materiale care nu sunt daunatoare mediului si nu au elemente care sunt toxice pentru oameni sau natura. Dupa cum ne putem imagina, acest tip de constructie foloseste materiale reciclate, ecologice, naturale si chiar pe baza de plante sau biocompatibile, pentru a evita daunele aduse mediului sau oamenilor. Este una dintre cele mai sustenabile optiuni atunci cand vine vorba de construirea oricarui spatiu, alegand dintre numeroasele materiale disponibile in prezent care sunt compatibile cu mediul inconjurator.

Bazele bioconstructiei

bioconstructii

Bioconstructia nu se limiteaza la utilizarea materialelor ecologice in cladiri , ci ia in considerare si mediul in care acestea trebuie integrate, motiv pentru care au fost create o serie de principii pentru acest tip de cladire. Locatia este una dintre cele mai importante, deoarece trebuie sa alegem un loc in care sa fim departe de sursele care pot deveni toxice. Este inutil sa facem o casa bio daca ne aflam intr-un loc care ne va dauna sanatatii. Cu alte cuvinte, trebuie sa stai departe de locurile din apropierea fabricilor in care exista poluare a aerului sau a apei, surse de radiatii sau linii electrice si transformatoare.

In bioconstructie se urmareste si integrarea cu mediul. Nu cu multi ani in urma, casele se faceau cu materialele disponibile in fiecare zona, motiv pentru care am vazut locuri cu case de piatra si acoperisuri din ardezie sau chiar din stuf. In zilele noastre, aceasta este, de asemenea, o problema importanta, deoarece utilizarea resurselor locale minimizeaza impactul asupra mediului la construirea casei.

Orientarea si modul in care urmeaza sa fie construita structura trebuie gandite in prealabil pentru a valorifica cat mai bine lumina naturala si posibilitatile terenului. Exista case in care se folosesc chiar si energia geotermala pentru a obtine resurse precum apa calda. In fiecare caz, ar trebui angajat un expert care sa analizeze posibilitatile zonei, avantajele si dezavantajele acesteia, pentru a profita la maximum de noua constructie. De la folosirea acumularii de apa in locuri cu vene sau cu multa ploaie pana la punerea de panouri solare pentru a profita de acest tip de energie.

Informatii despre energia regenerabila si care sunt cele mai accesibile Te-ar putea interesa si: Informatii despre energia regenerabila si care sunt cele mai accesibile

Tipul de energie

bioconstructii

Odata ce stim ce fel de mediu avem, vom putea sti ce energie vom folosi pentru a face casa noastra mai ecologica . In acest caz, puteti alege intre energie solara cu panouri, energie geotermala, biomasa din reziduuri forestiere, energie hidraulica sau eoliana.

De ce sa alegeti o bioconstructie?

bioconstructii

Alegerea materialelor naturale intr-o casa nu diminueaza calitatea finala a acesteia, deoarece astazi exista tot felul de materiale si moduri de a lucra cu acestea. Nici nu trebuie sa renuntam la orice confort, deoarece bioconstructiile actuale sunt foarte complete. Aceste tipuri de cladiri au marele avantaj de a fi respectuoase cu mediul inconjurator si de a cauta cel mai mic impact intr-un mod integral, adica din toate punctele de vedere ale unei case, nu doar punand accent pe materiale. Astfel ne vom asigura ca casa noastra este total potrivita pentru mediu.

Tipuri de materiale utilizate

casa de paie

In bioconstructiile actuale exista un catalog mare de materiale din care sa alegeti . Desigur, trebuie alesi profesionisti care stiu sa lucreze cu ei astfel incat rezultatul sa fie optim, de fapt exista deja firme care lucreaza exclusiv realizand acest tip de casa. Cu aceste materiale si alte materiale, casele durabile pot fi realizate cu detalii deosebite.

In aceste case poti folosi tot felul de materiale reciclate care provin din sticla sau hartie. Pentru structura se pot folosi adobe, care sunt amestecuri de lut, piatra, blocuri de pamant presat, lemn sau chiar baloturi de paie in blocuri care sunt acoperite cu o pasta.

Pentru izolarea locuintei se folosesc si alte materiale naturale, precum fibrele de origine vegetala precum fibra de cocos, celuloza, pluta sau fibra de lemn. Lana de oaie este si ea o izolatie dar de origine animala. Cele de origine minerala sunt argila, perlitul sau vermiculitul.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Bioconstructiile: Ce sunt aceste case ecologice si ce materiale sunt utilizate?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×